Escaperoom als lespakket over slaap

Gepubliceerd op: 03-09-2021

De Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen maakt in samenwerking met verschillende wetenschappers lespakketten voor het primair en voortgezet onderwijs. Het team achter Sleep in Sync heeft mee mogen werken aan de ontwikkeling van een van deze lespakketten. 'In de Waan van de Wetenschap' is een erg leuk en interactief escaperoom spel geworden, wat leerlingen én docenten spelenderwijs kennis laat maken met o.a. slaap, licht en mentale gezondheid. 

In het spel bevinden zich 6 wetenschappers die ieder in een eigen kamer aan het werk zijn. Het doel van het spel is om de wetenschappers te vinden en te redden van een ramp. Een van de wetenschappers is Marijke Gordijn, de oprichter van Sleep in Sync. Naast dat zij vereerd is met een rol in de escaperoom heeft zij ook een flinke bijdrage geleverd aan de inhoudelijke kennis van deze interactieve onderwijstool.

Dit is niet de eerste samenwerking om kinderen via het onderwijs meer te leren over slaap. In [jaartal] heeft Chrono@Work, het bedrijf achter Sleep in Sync, in samenwerking met de Hersenstichting het lespakket Charge Your Brainzzz ontwikkeld. Door mensen al op jonge leeftijd over het belang van goede slaap te informeren hopen wij dat dit een positief effect heeft op het slaapgedrag en eventuele problemen met slaap op latere leeftijd kunnen worden voorkomen.